VIVIO Orzechy pecan 500g
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Orzechy pecan są zaliczane do jednych z najbardziej szlachetnych gatunków orzechów. Wyglądem, smakiem i aromatem przypominają orzechy włoskie. Uprawy orzechów pecan znajdują się głównie w Ameryce Północnej oraz w Australii i Afryce Południowej. Do Europy orzechy pecan trafiły w XVI wieku, jednak ze względu na niską odporność na mróz spotyka się je tu rzadziej niż inne odmiany. Stanowiły składnik diety Indian, którzy nazywali je „orzechem trudnym do zgniecenia dłonią”. Są bogate w witaminy z grupy B, nienasycone kwasy tłuszczowe, błonnik, białko i wiele innych cennych dla zdrowia składników.
Skład / Wartości odżywcze
Składniki: Orzechy Pecan
„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
(8 400 kJ/2 000 kcal)”.
Stosowanie
Orzechy spożywane są zarówno na surowo, jak i po przetworzeniu. Są podstawowym składnikiem słodkich deserów, ciast orzechowych oraz keksów.
Informacje dodatkowe
Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.
Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające: gluten, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne.
Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.