NATVITA Jądra Pestek Moreli 500g
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Jądra pestek moreli pochodzą z dzikich odmian drzew morelowych, dzięki czemu zawierają amigdalinę. Wykorzystywane były ze względu na swoje właściwości już w czasach starożytnych. Większą popularnością cieszyły się owoce, jednak pestki okazały się bogatym źródłem witamin i minerałów.
Zawierają amigdalinę przez co po spożyciu odczuwalny jest intensywny, cierpki smak.
W swoim składzie pestki moreli zawierają amigdalinę - można spotkać się z jej innymi nazwami np. amygdalina, letril, laetrile. Jądra pestek moreli zawierają między innymi związki mineralne, witaminy z grupy B, kwas pangamowy oraz magnez.
Składniki: 100 % jądra pestek moreli. Intensywny, mocny, cierpki smak.
Propozycja spożycia: według WHO maksymalna dzienna ilość jąder pestek moreli do spożycia to 2 sztuki.
Opakowanie: 500g