![](https://melisamed.pl/3135-large_default/vivio-jagody-goji-suszone-500gr.jpg)
![](https://melisamed.pl/3135-large_default/vivio-jagody-goji-suszone-500gr.jpg)
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Jagoda goji od wieków zajmuje bardzo ważne miejsce w tradycyjnej chińskiej medycynie.
Jagoda goji jest owocem bardzo delikatnym, gdy są świeże nie powinno się ich dotykać rękami, ponieważ zajdzie rekcja utleniania i jagoda przybierze czarny kolor. Przy zbieraniu strząsa się je na specjalne maty.
Bogactwo witamin, minerałów, aminokwasów i przeciwutleniaczy
Jagody goji to wyjątkowe owoce, które są naturalnym źródłem licznych składników odżywczych, witamin i minerałów.
Zawierają polisacharydy, które wspomagają system odpornościowy. Są kompletnym źródłem białka.
Zawierają aż 19 różnych aminokwasów, co ważne w tym 8 aminokwasów egzogennych, między innymi izoleucynę oraz tryptofan. Aminokwasy są niezbędne dla organizmu, pełnią ważną funkcję w metabolizmie, są także budulcem białek i mięśni.
Jagoda goji to także źródło karotenoidów, w tym beta karotenu, którego zawiera więcej niż marchew. W goji znajdują się także nienasycone kwasy tłuszczowe, takie jak kwas linolowy, który jest pomocny w odchudzaniu oraz kwas Omega 6.
- Niesiarkowane
- 1. Jakość
- bez konserwantów
- suszone na słońcu
Roślina rośnie w Chinach, Tybecie oraz Mongolii.
Opakowanie: 500gr