NATVITA BIO Cukier kokosowy 1000G
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
BIO cukier kokosowy, to produkt ekologiczny, co oznacza, że aż 95% zawartych w nim składników jest ekologicznych. Cukier kokosowy wytwarzany jest z soku pąków kwiatowych palmy kokosowej zwanej “drzewem życia”. Wyglądem przypomina brązowy cukier, jednak jest od niego o wiele smaczniejszy i posiada mnóstwo walorów odżywczych.
Cukier z palmy kokosowej bogaty jest w minerały i witaminy cenne dla naszego organizmu m.in.: potas, żelazo, magnez, cynk a także witaminę C i witaminy z grupy B, które korzystnie wpływają na pracę układu nerwowego, immunologicznego i krwionośnego. Pąki kwiatów kokosa, z których produkuje się cukier stanowią bogactwo naturalnych przeciwutleniaczy, aminokwasów, kwasu octowego i enzymów. Cukier kokosowy jest produktem naturalnym i nie zawiera sztucznych barwników. Posiada on niższy indeks glikemiczny, niż tradycyjnie używany w Polsce cukier biały. Jest słodki, a w smaku przypomina karmel lub toffi.
Stosowanie
Cukier kokosowy używać można w kuchni na co dzień, do słodzenia kawy i herbaty, do wyrobu ciastek, wypieków oraz koktajli. W indyjskiej kuchni stosowany jest do różnych kaw, ciastek i deserów. Nadaje daniom niepowtarzalnego smaku i aromatu. Jest doskonałą alternatywą dla cukru trzcinowego. Stosowany jest np. do zrównoważenia słonego smaku ryb oraz do dań typu curry i sosów. Cukier z palmy kokosowej z powodzeniem zastąpi posypkę na wypiekach i doskonale skomponuje się z daniami pikantnymi.
Składniki: Cukier kokosowy z wyselekcjonowanych kwiatów Cocos nucifera.