Vital Greens jest naturalnym produktem składającym się z ponad 40 najwyższej jakości odżywczych glonów i wyciągów roślinnych. Wszystkie składniki Vital Greens pochodzą z roślin uprawianych ekologicznnie.
SKŁAD SUROWCOWY: Każde 15 ml zawiera:
3750 mg ekstraktu wyciągu z roślin (kompleks flawonoidowy stężenie 1:10): sproszkowane pędy pszenicy, pędy jęczmienia, pędy lucerny, lecytyna sojowa, spirulina, pektyny jabłkowe, ananas w proszku, słód jęczmienny, otręby brązowego ryżu, pyłek pszczeli, oligosacharydy owocowe, chlorella, glony (Rhodymenia palmata), pędy owsa, pędy ryżu, ekstrakt z pestek i skórek winogron, liście mięty, mleczko pszczele, sproszkowany sok z rabarbaru, lukrecja korzeń (20mg), miłorząb japoński (10 mg), aloe vera, imbir korzeń, czarna jagoda-liście, acerola,
450 mg suchy wyciąg z korzenia żeń-szenia syberyjskiego (stężenie 1:1)
Płynny ekstrakt z warzyw – polepsza odżywianie organizmu
Wyciąg z dyni, marchwi, brokuł, szparagów, kalafiora, buraków i szpinaku – naturalnie zwiększa liczbę białych krwinek
Aloes - znany jako naturalny środek leczniczy, działa stymulująco na przemianę materii, pobudza wydzielanie żółci, działa wzmacniająco na organizm, oczyszcza wewnętrznie i zapewnia właściwe dla ludzkiego organizmu środowisko ph.
Preparat Vital Greens przeznaczony jest do codziennego stosowania. Jest bezpieczny, nie powoduje skutków ubocznych.
DZIAŁANIE: Skład Vital Greens został tak przygotowany, aby:
Spowodować oczyszczenie i odtrucie organizmu z toksyn,
ŚRODOWISKO pH ORGANIZMU: Zgodnie z opinią ekspertów, środowisko ph organizmu ma olbrzymie znaczenie dla zdrowia człowieka. Nieprawidłowa dieta niezgodna ze zdolnościami przemiany materii doprowadza do zakwaszenia ustroju, co może powodować poważne zmiany chorobowe takie jak:
Niewydolność taczycy - kwaśne środowisko eliminuje w dużym stopniu wydzielanie hormonów tarczycy, co z kolei spowalnia proces metabolizmu,
Zwiększone łaknienie - kiedy poziom ph nie jest zbalansowany, organizm nie trawi prawidłowo pokarmów, przez co nie dostaje tego, czego potrzebuje. Zatem odczuwamy ustawiczny głód,
Zwiększenie tkanki tłuszczowej - zakwaszony organizm zwiększa produkcję komórek tłuszczowych. Aby pozbyć się nadmiernej tkanki tłuszczowej należy doprowadzić do zmiany ph w kierunku zasadowo-kwasowym ponieważ przy ph kwaśnym nasz organizm będzie wolniej spalał nadmiar tkanki tłuszczowej,
Powstawanie zgagi - kwasowe ph powoduje zapalenie śluzówkiukładu pokarmowego,
Zwiększone zmęczenie i złe samopoczucie - przy występującym zakwaszeniu organizmu następuje nadprodukcja toksyn a to z kolei zmniejsza absorbcję białka i składników mineralnych prowadząc do zmęczenia i nadmiernego wyczerpania.
Wzrost infekcji grzybiczych - kwasowe środowisko ph organizmu sprzyja infekcjom grzybiczym w układzie pokarmowym.
Zwiększenie zagrożenia osteoporozą - organizm neutralizując kwasowe ph pobiera wapń z układu kostnego powodując kruchość i łamliwość kości,
Zwiększone zagrożenie osteoartretyzmem - zwiększona kwasowość powoduje rozkład chrząstki stawowej, co objawia się utrudnionym poruszaniem się, zapaleniami i bólami stawów.
ZASTOSOWANIE:
Choroby układu pokarmowego
Chroniczne zmęczenie i wyczerpanie organizmu
Reumatyzm, osteoporoza, zapalenie stawów
Osłabienie systemu immunologicznego
Orzedwczesnego starzenie się organizmu
Wyjałowienie organizmu po kuracjach farmakologicznych i onkologicznych
SPOSÓB UŻYCIA: Codziennie rano przed śniadaniem 15 ml uzupełnione wodą lub niesłodzonym sokiem owocowym.
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w chłodnym, suchym miejscu, niedostępnym dla dzieci. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Nie należy przekraczać zalecanej porcji dziennej.
OPAKOWANIE: 500 ml
VITAL GREENS jest płynnym preparatem , dlatego też w porównaniu z produktami zawartymi w kapsułkach i tabletkach zapewnia szybsze i lapsze wchłanianie.