

Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Ten maleńki, jednokomórkowy glon zawiera wszystkie potrzebne naszym organizmom składniki odżywcze. Ma wyjątkową gamę komponentów: niezbędne aminokwasy, nasycone i nienasycone kwasy tłuszczowe, liczne cenne witaminy, minerały i pierwiastki śladowe. Zawiera więcej witaminy B12 niż wątroba wołowa. Pod względem zawartości chlorofilu żadna roślina zielona nie może się równać z chlorellą. W tym mikroskopijnym organizmie zamknięta jest niezwykła energia biologiczna. Chlorella ma ponadto silne działanie przeciwwirusowe i przeciwnowotworowe - pobudza wytwarzanie interferonu w organizmie. Odtruwa też organizm z toksyn.
WŁAŚCIWOŚCI:
Chlorella zawiera więcej witaminy B12 niż wątroba wołowa, 50 razy więcej chlorofilu niż lucerna (jest najbogatszym znanym źródłem chlorofilu, stąd też jej nazwa), a także wiele rzadkich mikro i makro elementów. 60 procent jej składu stanowi białko (w soi dla przykładu: białka jest zaledwie 30 procent). Około 20 procent to węglowodany, a 10 procent - tłuszcze. Białko chlorelli zawiera dziewiętnaście aminokwasów, w tym wszystkie aminokwasy niezbędne. Stąd też jest równorzędne z białkiem zwierzęcym, z jednym, tylko zastrzeżeniem: zawiera mniej metioniny. Ta właściwość może okazać się jednak zaletą w przypadku pacjentów z pewnym rodzajem nowotworu, którego rozwój zależy właśnie od metioniny. Chlorella zawiera szczególnie dużo lizyny - aminokwasu, którego z kolei, brakuje w diecie z dużą zawartością pszenicy.
DZIAŁANIE CHLORELLI:
DAWKOWANIE:
3 razy dziennie po 5 tabletek.
OPAKOWANIE:
200 tabletek w plastikowej butelce.