NSP Chlorofil w płynie 476ml - suplement diety

78,00 zł
Brutto
Ilość

 

Polityka bezpieczeństwa

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

Chlorofil to zielony barwnik występujący w roślinach, biorący udział w procesie fotosyntezy. Ma pozytywny wpływ na organizm człowieka, jest bowiem znany z właściwości oczyszczających. Chlororofil w Płynie to suplement doskonały dla układu krążenia. Ma przyjemny smak naturalnej mięty pieprzowej.

Chlorofil niezbędny jest dla ludzi, którzy z jakiejkolwiek przyczyny nie otrzymują światła słonecznego, np. pracownikom biur i mieszkańcom dużych miast, ludziom przemęczonym i zestresowanym.

Chlorofil jest pierwszą pomocą przy nagłym, nawet silnym zatruciu lub migrenie.

Chlorofil – zielony barwnik wchodzący w skład większości roślin. Jest to jedyna substancja w przyrodzie, która magazynuje światłoChlorofil – zielony barwnik wchodzący w skład większości roślin. słoneczne. Średnio co dziesięć sekund w żywym organizmie umierają miliony komórek, zastępowane nowymi pobierającymi pokarm z dostarczonych substancji. Ubogi w światło pokarm powołuje do życia komórki o niskim poziomie witalności, co w konsekwencji przyśpiesza proces starzenia organizmu. Przykładem może być zbyt duże spożywanie mięsa, nabiału, cukrów, słodyczy, kawy, napojów gazowanych i innych niezdrowych produktów żywieniowych, bardzo zakwaszających nasz organizm. W ten sposób w naszym organizmie mogą rozwinąć się liczne choroby.

By zachować równowagę kwasowo-zasadową na poziomie 7,35 musimy spożywać artykuły żywnościowe bogate w zasady, np. warzywa, owoce, pędy i kiełki, owoce w łupinach, niegazowaną wodę mineralną, ziołowe herbaty. Niestety pęd życia i skażona żywność często nie pozwalają nam na utrzymanie zdrowej diety. By zadbać o nasze zdrowie niezbędna jest suplementacja chlorofilem, który zrównoważy naszą złą dietę. Według naukowców, najbardziej korzystnym dla naszego organizmu jest chlorofil w postaci płynnej.

Zakwaszony organizm to chory organizm!

Zdaniem prof. Ragnar Berg, amerykańskiego eksperta ds. żywieniowych, utrzymanie zdrowia zależy od codziennej diety. Powinna składać się w 20% z produktów kwaśnych, a w 80% z pokarmów o odczynie zasadowym. W zdrowym ciele współczynnik pH powinien mieścić się w przedziale 7,3-7,4 co odpowiada odczynowi zasadowemu. Dieta bogata w żywność kwaśną w dłuższej perspektywie podniesienie kwasowość naszego organizmu (zakwaszając go), wywołując zaburzenia, stany zapalne, w tym choroby serca, zapalenie stawów, wyższe ciśnienie tętnicze, udary, cukrzycę, wysoki poziom cholesterolu itd.
W obliczu wielu potencjalnych zagrożeń dla zdrowia, czyhających w żywności i napojach (ważna jest jakość wody pitnej), musimy zagwarantować sobie zdrową dietę, zapewniającą właściwy pobór substancji odżywczych. CHLOROFIL W PŁYNIE pobudza proces oczyszczania organizmu z toksyn.

Struktura chlorofilu jest bardzo zbliżona do hemu, barwnika krwi.Struktura chlorofilu jest bardzo zbliżona do hemu, barwnika krwi. Cząsteczka hemoglobiny ma prawie taki sam kształt jak cząsteczka chlorofilu. Hemoglobina posiada w swoim centrum atom żelaza (Fe), natomiast chlorofil atom magnezu (Mg). W skład chlorofilu wchodzi 2,7% magnezu co daje kolor liści i igieł. 
Chlorofil jest zdolny do prowadzenia reakcji fotochemicznej, której energia kumuluje się w trwałych związkach biochemicznych. Glonom ten związek jest niezbędny do przyswajania promieni słonecznych i ich zamianę na energię.

Chlorofil, podobnie jak hemoglobina ma ogromną zdolność i łatwo łączy się z tlenem. Gdziekolwiek znajdzie się w Twoim organizmie, jako idealny chelator, zawsze zabiera ze sobą niepotrzebne komórkom produkty przemiany materii. W ten sposób rozwój ewolucji świata roślinnego i zwierzęcego został udokumentowany przez Leonarda Marchlewskiego, profesora chemii Uniwersytetu Jagiellońskiego. Chlorofil ma szczególne znacznie w chorobach układu odpornościowego, nowotworach i chorobach autoimmunologicznych.

Chlorofil w Płynie­­­ jest pozyskiwany przez NSP z lucerny siewnej. Lucerna jest jednym z najlepszych źródeł białka, chlorofilu, karotenu, witaminy A (retinolu), witaminy D, E, B6, K i kilku enzymów trawiennych. Dzięki głębokiemu systemowi korzeniowemu, który zezwala na dobrą absorpcję składników mineralnych, lucerna jest dobrym źródłem wapnia, magnezu, fosforu, żelaza, potasu i pierwiastków śladowych.

SKŁADNIKI: (zawartość składników w 1 łyżeczce 5 ml): chlorofilina sodowo-miedziowa – 15 mg.

Inne składniki: woda oczyszczona, gliceryna rozpuszczalna (stabilizator), olejek miętowy (substancja aromatyczna).

Zalecane spożycie: jedną łyżeczkę produktu dodać do szklanki wody lub innego napoju, pić 3 razy dziennie w trakcie posiłków.

Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.

Produkt nie może być stosowany jako substytut prawidłowo zróżnicowanej diety. Produkt niewskazany dla kobiet w ciąży i karmiących.

PRZECHOWYWANIE: Przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Opakowanie: 476ml

Dystrybutor: NSP Polska Olkuska 7, 02-604 Warszawa
Producent: Nature’s Sunshine Products 1655 N Main St. \ Spanish Fork, UT 84660 USA

NSP
3901-806BA
22 Przedmioty

Specyficzne kody

chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.