AMALAKI (Emblica officinalis) jest efektywnym antyoksydantem i jednym z najbardziej bogatych źródeł witaminy C w formie naturaln

98,00 zł
Brutto
Ilość

 

Polityka bezpieczeństwa

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

Himalaya

Amalaki

Amalaki (Emblica officinalis) jest efektywnym antyoksydantem i jednym z najbardziej bogatych źródeł witaminy C w formie naturalnej. Jest bardzo silnym preparatem odmładzającym.

Nazwa łacińska: Emblica officinalis
Nazwa hinduska/sanskryt: Amalaki

DZIAŁANIE:
Amalaki (Emblica officinalis) jest naturalnym, efektywnym antyoksydantem i jednym z najbardziej bogatych źródeł witaminy C w formie naturalnej. Zawiera także cytokiny, a wśród nich najwięcej jest zeatyn: zeatyny rybosydowe i zeatyny nukleotydowe. Jego owoc jest cierpki w smaku, odświeżający, ma działanie moczopędne i przeczyszczające. Suszone owoce są stosowane w tamowaniu krwotoków, biegunce i dyzenterii. Ma działanie antybakteryjne i ściągające co zapobiega infekcjom i pomaga w leczeniu wrzodów trawiennych. Jest użyteczny jako środek przeczyszczający i często stosowany w leczeniu zaparć. Także stosowany w leczeniu miażdżycy. Amlaki jest opisywany w starożytnych tekstach ayurvedyjskich jako najlepszy środek przeciw starzeniu. Jest bardzo silnym preparatem odmładzającym i uznawany jest za najlepsze źródło naturalnej witaminy C do 720mg/100g świeżej masy i do 900mg/100g wyciśniętego soku ( jest to forma ciepło-stabilna i nierozkładana w procesie obróbki owoców). Ma średnicę tylko jednego cala, a zawartość witaminy C jest taka sama jak w dwóch cytrynach. Głównie dzięki zawartości witaminy C owoc Amalaki ma właściwości antyoksydacyjne - powstrzymuje tworzenie się wolnych rodników, które posiadają właściwości rakotwórcze. Jest stosowany także jako afrodyzjak, preparat przeciwgorączkowy, przeciwcukrzycowy, działa pozytywnie na serce, mózg i układ trawienny. Amalaki ma składniki odżywcze i jest bardzo ważnym źródłem witaminy C, minerałów i aminokwasów. Część jadalna owocu zawiera 3 krotnie większe stężenie białek i 160 razy większe stężenie witaminy C w porównaniu z jabłkiem. Zawiera także dużo chromu, cynku i miedzi. Obecność chromu jest szczególnie ważna dla chorych na cukrzycę. Owoc zawiera także fylemblinę i kurkuminoidy. Owoc zawiera 182,14 jednostek superoksydazy dyzmutazy na 1g świeżej masy, która ma silne właściwości rewitalizujące. Olej z nasion zawiera 64,8% linolenowego kwasu i jest zbliżony do składu oleju z siemienia lnianego.

POSTAĆ HANDLOWA:
Próżniowe opakowania zawierają po 60 kapsułek. Kapsułki zawierają wyciąg z Amli (Amalaki).

DAWKOWANIE:
2 kapsułki dwa razy dziennie przed posiłkiem. Stosować kilka tygodni dla osiągnięcia pożądanego efektu terapeutycznego. Stosowanie naturalnych suplementów daje stopniowy, ale długotrwały efekt terapeutyczny.

Himalaya
100 Przedmioty

Specyficzne kody

chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.