

Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Kolagen jest ogólnym terminem dla białka strukturalnego tkanki łącznej w organizmie człowieka, które jest najobficiej występującym białkiem w organizmie, odpowiadającym za około 1/3 białka ogólnego organizmu. Kolagen jest również często określany jako białko tworzące włókna, ponieważ jest obecny w dużych ilościach w kościach, ścięgnach, więzadłach, stawach i skórze oraz potocznie "trzyma ciało razem". Czy to jako suplement diety, czy też jako własne białko organizmu, skład aminokwasów jest zawsze taki sam i szczególnie wysokiej jakości! W bezpośrednim porównaniu z innymi źródłami białka, kolagen ma bardzo wysoką zawartość glicyny, hydroksyproliny i hydroksylozyny (hydroksyprolina i hydroksylizyna występują tylko w kolagenie), w tym wszystkich innych niezbędnych aminokwasów (EAA) z wyjątkiem L-tryptofanu.
Do produkcji proszku kolagenowego używamy wyłącznie wysokiej jakości hydrolizatu kolagenowego otrzymywanego z kolagenu bydlęcego. Ma to tę zaletę, że ma bardzo wysoką biodostępność, jest wolny od alergenów, ma bardzo wysoką zawartość białka o wysokiej jakości spektrum aminokwasów i może być stosowany bardzo wszechstronnie.
Hydrolizat kolagenowy to kolagen, który został poddany procesowi hydrolizy. Normalnyie białka w kolagenie są dość dużymi cząsteczkami, więc nasz organizm nie zawsze jest w stanie w pełni je wykorzystać albo musi je najpierw rozbić je na małe cząsteczki, aby móc je wchłonąć. Hydroliza uwalnia organizm od tej pracy i rozkłada białka na małe peptydy. Dzięki temu procesowi mogą one być szybko wchłaniane i wykorzystywane przez mięśnie i organizm bez procesów przemiany.
Nasz proszek kolagenowy ma następujące właściwości: Jest bardzo delikatny, rozpuszczalny w płynach, bez smaku i wszechstronny. Może być stosowany w koktajlach, napojach, sosach, zupach i innych produktach spożywczych. Collagen Powder ma bardzo dobry profil aminokwasowy i bardzo dobre wartości odżywcze, więc jest często stosowany w różnych dietach, takich jak Paleo, Atkins, High Protein, Keto i Low Carb.
Składniki:
Hydrolizat kolagenowy w proszku z wołowiny bez dalszych dodatków.
Zalecane dawkowanie:
Przyjmować jedną porcję = 10 g (ok. 2 łyżki stołowe w lekkim kształcie) dziennie, rozpuszczone w wodzie lub soku owocowym.
Wskazówka:
Kolagen w proszku można również mieszać np. do kakao, mleka, zupy lub jogurtu.