

Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
K-BioGreen jest produktem organicznym, otrzymanym z 58 unikalnych, wyselekcjonowanych typów składników, takich jak strączki, ziarna, warzywa, algi, bifido-bakterie i enzymy pokarmowe, odgrywające ważne role w ludzkim organizmie, oczyszczając, odtruwając, odmładzając, odnawiając prawidłowe funkcjonowanie organów życiowych i budując odporność. Po spożyciu produkt da ci poczucie pełności, jest więc polecany tym, którzy dbają ozdrową dietę i szczupłą sylwetkę.
K-BioGreen jest odpowiednio zrównoważonym produktem spożywczym w formie proszku, bez dodatków, niemodyfikowanym genetycznie, posiadającym certyfikat OCIA (Stowarzyszenie Rozwoju Zboża Organicznego) w USA.
Żywność organiczna jest uprawiana i przechowywana bez użycia pestycydów, herbicydów, nawozów sztucznych, hormonów wzrostu, inżynierii genetycznej (biotechnologii), naświetlania czy antybiotyków.
Uprawa organiczna dostarcza produktów o najwyższej jakości i smaku, wytwarzanych bez użycia sztucznych chemikaliów czy modyfikacji genetycznych i z szacunkiem dla dobra zwierząt i środowiska, by zachować krajobraz i środowisko wiejskie", cytowane za HRH., Księciem Walii, patronem Stowarzyszenia Gleby.
Światowa Organizacja Zdrowia zaleca, jako optymalną dla każdego z nas, dietę niskotłuszczową, bogatą w błonnik, zawierającą dużo złożonych węglowodanów i charakteryzującą się częstym spożyciem owoców, warzyw, pełnoziarnistych produktów zbożowych i roślin strączkowych, orzechów i nasion.
Międzynarodowy Komitet Pokarmu, Żywienia i Zapobiegania Rakowi zalecił, aby wybierać głównie dietę opartą na roślinach", minimalnie przetworzoną, bogatą w skrobię żywność, taką jak zboża, korzenie czy bulwy.
Liczne badania wykazały, że dieta bogata w witaminy antyoksydacyjne (witaminy C, E i karotenoidy) wpływa na poprawę zdrowia, w tym na zmniejszenie ryzyka choroby wieńcowej serca i raka. Większość roślin zawiera duże ilości różnorodnych fitochemikaliów, które mogą działać jako przeciwutleniacze, pobudzać układ odpornościowy, w tym enzymy obronne wątroby czy blokować uszkodzenia materiału genetycznego. Fitochemikalia i przeciwutleniacze to dwa typy związków nieobecne w żywności pochodzenia zwierzęcego.
W ostatnim czasie przeprowadzono wiele badań naukowych wykazujących uzdrawiające właściwości wielu produktów roślinnych. Zaliczamy do nich oryginalną, naturalną żywność, zdolną do neutralizacji i eliminacji toksyn, regulującą procesy życiowe, ograniczającą miażdżycę, pomagającą uniknąć raka i utrzymać ogólnie dobry stan zdrowia i samopoczucie.
W ostatnich latach doszło do poważnych zmian w stylu życia ludzi świata uprzemysłowionego, co objawia się złymi nawykami żywieniowymi, obecnością toksyn, chemikaliów, antybiotyków, leków, stresu i braku ćwiczeń fizycznych. Wielu cierpi z powodu dolegliwości i chorób, określanych jako choroby cywilizacyjne". Najlepsza rada to zawsze patrzeć na to, co jemy, kontrolować apetyt, regularnie uprawiać sport, ćwiczyć radzenie sobie ze stresem, by poprawić stan zdrowia.
Odpowiedni dla zdrowego ciała poziom pH krwi waha się pomiędzy 7,2 a 7,4, czyli delikatnie zasadowy. Za każdym razem, gdy układ pokarmowy metabolizuje kaloryczne pokarmy, powstają kwasy. Naturalne drogi neutralizowania poziomu kwasów prowadzą przez płuca, nerki i skórę. Codziennie, wraz z pokarmem, pobieramy także pestycydy i herbicydy. One również podnoszą poziom kwasów i mogą doprowadzić do przeładowania płuc i nerek i zaburzenia ich funkcji. Ciało rozpocznie mobilizację alkalizujących minerałów, takich jak wapń, magnez czy potas, by pomóc zneutralizować wysoki poziom kwasów. Ten proces jest przyczyną osłabienia kości i tkanek, których organizm pobrał minerały. Problemy zdrowotne takie jak: osteoporoza, rak okrężnicy, nadciśnienie, cukrzyca, cholesterol, choroba wieńcowa, miażdżyca, zawał serca, hiperlipidemia i inne mogą powstać na skutek mobilizacji wapnia z kości.
Ludzie odkryli żywność roślinną i warzywną o uzdrawiający właściwościach. Ten typ żywności, zgodnie z tym rozumowaniem posiadł zdolność syntezowania dokładnie tych składników odżywczych i substancji uzdrawiających niezbędnych dla człowieka, na długo zanim gatunek ludzki zaczął istnieć.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Weź jedną załączoną miarkę i dodaj wody a następnie dokładnie rozmieszaj. Można zażywać 1 -3 razy dziennie. Można spożywać również z sokami lub mlekiem, dla poprawy smaku. Ten produkt zawiera dużo rozpuszczalnych włókien, które przybierają postać żelu po zmieszaniu z wodą. Zaleca się spożycie bezpośrednio po przygotowaniu.
Preparat rozrabiamy w 300 ml ciepłej wody i pijemy zaraz po przygotowaniu. Ze względu na dużą ilość błonnika może przybrać on postać żelu.
OPAKWANIE:
500g
DAWKOWANIE:
1 miarka (10g)
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI:
Do przygotowania preparatu zostały zastosowane tylko naturalne składniki. Jeżeli jednak zaobserwowane zostaną nie występujące wcześniej objawy należy zmniejszyć dawkę lub zaprzestać spożywania.
Preparat może być przyjmowany przez dzieci, kobiety ciężarne i karmiące piersią.
Produkt zawiera duże ilości błonnika i dlatego może powodować luźne wypróżnienia. W takim przypadku należy zmienić spożywaną ilość dostosowując ją indywidualnie do danego organizmu.
UWAGI:
Żywność organiczna może pomóc w ograniczeniu tłuszczy nasyconych, przyczyny raka, cukrzycy, chorób serca i otyłości, aspartamu, rodzaju neurotoksyny, kwasu fosforowego, zawartego w napojach bezalkoholowych, powodującego osteoporozę. Może się również przyczynić do zakazu spożycia antybiotyków, obniżających odporność, hormonów, o licznych efektach ubocznych, takich jak otyłość, rak wielopokoleniowy i inne, pestycydów, a także herbicydów, posiadających właściwości kancerogenne i mutagenne. Ze względu na swoje liczne zalety, żywność organiczna, taka jak Organie K-BioGreen jest obecnie wybierana przez wielu ludzi w celu utrzymania zdrowia.
Ponadto neutralizuje szkodliwość stosowanych antybiotyków poprzez odnowę systemu immunologicznego.
K-BioGreen posiada szerokie spektrum możliwości w regeneracji i utrzymaniu dobrego zdrowia.
ZDROWE JELITA = ZDROWE CIAŁO
Jelita to jeden z najważniejszych organów naszego ciała, niestety najczęściej zaniedbywany. To właśnie tam następuje przyswajanie niezbędnych dla życia składników odżywczych. Nieprawidłowa dieta, zanieczyszczona i pozbawiona cennych składników żywność przyczyniają się do powstawania szkodliwych złogów w jelitach.
Udział poszczególnych składników w K-BioGreen
K-BioGreen jest certyfikowany przez OCIA
(Organic Crop Improvement Association) w USA.