MANUKA HEALTH MIÓD MANUKA MGO 400 500g

269,00 zł
Brutto
Ilość

 

Polityka bezpieczeństwa

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

Active Manuka MGO 400+ 500g
Aktywny nowozelandzki miód z krzewu Manuka o WYSOKIEJ ilości methylogloxalu w dużym słoiczku




Miód Manuka to niezwykle aromatyczny miód z kwiatów drzewa herbacianego nazywanego po maorysku manuką.

UNIKALNE KRZEWY NOWEJ ZELANDII

Miód Manuka produkowany jest z Leptospermum scoparium- rośliny występujące tylko w Nowej Zelandii będącej jednym z najczystszych i najbliższych naturze miejsc na świecie.

Krzew Manuka co roku na cztery tygodnie pokrywa się białymi kwiatami. W trakcie pory letniej zbocza gór i doliny otulone kwitnącym krzewem Manuka wyglądają jak pola przykryte śniegiem. Dziko rosnąca roślina Manuka w sposób naturalny regeneruje się w odległych od cywilizacji zakątkach Nowej Zelandii, by co roku dać równie obfite i pełnowartościowe zbiory.

METHYLOGLOXAL

Aktywny methylglyoxal, odpowiedzialny za procesy antybakteryjne, nie znajduje się w każdym nektarze z krzewu Manuka. Niektóre krzewy nie produkują miodu z dużą ilością methylglyoxalukażdego roku, dlatego jego ilość może się wahać w różnych partiach lub różnych latach. Każda partia miodu z Manuka jest szczegółowo badana laboratoryjnie. W wyniku tych badań miodom nadawane są odpowiednie wartości czynnika MGO obrazującego zawartość methylglyoxalu.

NATURALNE PROCESY

Nowozelandzkie Miody Manuka są starannie selekcjonowane i przechowywane w specjalnych ochronnych opakowaniach. Aby zachować najwyższej jakości właściwości aktywnego miodu, poddaje się go procesowi liofilizacji (suszenia sublimacyjnego).

Swoją doskonałą konsystencję miody zawdzięczają naturalnemu procesowi ziarninowania. Miody są w 100% naturalne, pozbawione jakichkolwiek domieszek i dodatków.

ZGODNOŚĆ Z NORMAMI WHO

Ponieważ Miód Manuka pochodzi z kraju o klimacie tropikalnym, może być produkowany i przechowywany w temperaturach wy??szych niż jest to zalecane dla krajów europejskich (normy EU, Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi). W związku z tym niektóre partie miodu mogą mieć podwyższoną zawartość HMF. Podwyższona zawartość HMF dla miodu pochodzącego z krajów o klimacie tropikalnym jest uznawana za dopuszczalną zgodnie z wytycznymi WHO (World Health Organization), normą nowozelandzką oraz normami Unii Europejskiej i Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Zalecane stosowanie:1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem.

82E3-206D5
5 Przedmioty

Specyficzne kody

chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.