

Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Pierwsze informacje o Stewii pochodzą z Europy z końca XIX w. Ojczyzną Stewii jest Brazylia i Paragwaj. Indianie nazywali tą roślinę „ słodkim zielem" lub „ miodowym liściem". Sto lat później za Stewii wyodrębniono składniki czynne (aktywne) tzw., glukozydy, które zawierają bardzo mało kalorii, ale są wielokrotnie słodsze od cukru. Przy pomocy ekstrakcji udaje się usunąć gorzkawość i zielony kolor substancji czynnej. Dzięki tym działaniom powstało alternatywne źródło słodkiego smaku dla ludzi chorych na cukrzyce. Regularne używanie Stewii zapobiega próchnicy, normalizuje mikroflorę w jelitach. Stewia może być wykorzystywana w leczeniu dysbakteriozy. Badania wykazały, że Stewia normalizuje poziom cukru we krwi. Wykorzystywana jest także w programach odchudzających.
Firma NSP produkuje proszek Stewii wyłącznie z jednego gatunku rośliny, Stewii Rebaudiana, wyróżniającej się najbardziej słodkim smakiem
ZASTOSOWANIE:
1/4 łyżeczki proszku Stewii dodawać do napojów.
OPAKOWANIE:
36 g = 72 porcje