

Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Pochodzi z tego samego krzewu /Thea sinensis/ co herbata czarna. Różni się jedynie sposobem produkcji. Nie jest poddawana procesowi fermentacji, przez co zachowane zostają jej wartościowe składniki oraz aromat świeżych liści. Jest wysoko ceniona dzięki licznie udowodnionym właściwościom zdrowotnym, które to wykorzystywane są w medycynie chińskiej i japońskiej już od wieków. Dowiedziono że zielona herbata zawiera m.in. witaminy A, B, B2, C, garbniki oraz wiele minerałów i mikroelementów. Ponadto jest ona źródłem polifenoli mających wielki udział w zwalczaniu wolnych rodników. Wolne rodniki są produktem ubocznym (cząsteczki tlenowe) powstałym w wyniku przemiany materii i mają one wpływ na powstawanie w organiźmie m.in. komórek nowotworowych. Picie zielonej herbaty ma na celu wspomożenie działania układu krążenia oraz utrzymania właściwego ciśnienia krwi, a także jest pomocne podczas kontrolowania prawidłowego poziomu cukru we krwi, oraz profilaktyce przeciwmiażdżycowej.
WSKAZANIA:
Posiada wyjątkowy, oryginalny smak oraz aromat.